Alla inlägg den 16 februari 2012

Av anette - 16 februari 2012 20:50

 




Ja det snackar vår ena lärare om varje torsdag haha, ja vi alla är då i förvirringens rum, ja inte fan är det i sinnesrummet :)

 

Finns så jääävla många rum   och rumsuppfattning med mera så man e helt koko i skallen.. Och man ska se det från alla vinklar, med alla dessa krokar och sen har man dem i olika byttor, och hitta kärnan i dem haha..

 

ja herregud, förväntar inte att ni ska förstå... för det gör knappt vi i klassen..

 

Hon lär ut på ett annat och speciellt sätt, och inget fel i det.. Det är ju nyttigt egentligen, som en apelsin kanske hm..

 

Håller på med oklika sorters uppfattningar, ex tidsuppfattning.. Hur viktigt det är för oss alla människor, och hur olika det är för oss..

 

med människor som har en funktionsnedsättning av någon slag, är ju oxå viktigt.. Att kunna stödja och hjälpa dem med det..

 

Tänk själva att vakna på morgonen och inte veta vad jag ska göra, hur länge, och vad ska jag göra sen !! snacka om förvirring hm..

 

Vissa som ex har autism har hjälpmedel som kort och schema och olika sorters tavlor som visar vad som händer under dygnet, även nåt som heter timstock.. Som man kan ställa till dem när de t ex har nån aktivitet, som sen säger till när den är slut..

 

Och det ger ju trygghet och kan hindra oro.. Men människor som har grav utvecklingsstörning t ex är det svårare att kanske ge stöd till det, gäller att fundera ut vad som skulle kunna hjälpa dem att få ett tydligare tidsbegrepp..

 

Och hur kan man hjälpa brukaren/boende med sin vardagliga planering..Vad innebär det för svårigheter att inte kunna planera sitt liv med hjälp av kalendrar, klockor och olika stöd av hjälpmedel..

 

Lämnat in några läxor idag, och har en del läxor kvar, så det blir lite varje dag, rätt mycket faktiskt..

 

Men efter idag så har en del lossnat haha tacka fan för det.. Om man ser det från rätt vinkel :)) så har jag hittat kärnan i alla dess byttor, och sen hänger jag upp dem på krokarna...

 

Ja annars då, minstingen har fått praktik :) så han ska börja efter sportlovet, till sommaren, innan skolan..

 

Haft en mysig kväll här och njutit :) fett det haha.. Ljusen är tända och även döskallen på bordet.. Golven är städade och luktar citron, och ikväll luktar jag vanilj..

 

Lyx är allt som tillhör livet egentligen, både det goda och det dåliga, med mig själv, andra, annat.. Livet det livet haha..

 

Finns ödet?!! Går det att styra!! ändra på!!?? ja vilket jääävla dilemma haha.. är väl bara att haka på och köra sitt eget race..

 

 

Tänka rätt, handla rätt, prata rätt, klä sig rätt, se ut rätt, leva rätt och bla bla bla.. Fyyyy vad hemskt...Blääääää

 

Ja enligt vem åter !!??  Dessa jävla normer och värderingar och annat shit.. Ska man göra nåt , så ska det vara för sig själv, och andra får ta en för den man är eller hur!! annars kan de dra sig i   ja i rööven..

 

Hasta la vista..

 

Dagens:

 

Nu tar jag mitt självbestämmande och min egen delaktighet till att ta en kopp kaffe till :)) Sen om jag hittar kärnan och rätt vinkel så går jag och Zzzzzz om ett tag :)) ja jag e knas , det vet jag så det behövs ingen story om det..

 

 

 

 

 

Ja åter, jag är min egen bitch haha och fyyyyy fan för att vara någon annans..

 

Ovido - Quiz & Flashcards