Alla inlägg under februari 2012

Av anette - 18 februari 2012 09:46

 







Mening.. meningen..Icke meningen..Och vad är meningen med det...

 

 

Vad är meningen med min blogg.. Och vad menar jag ibland.. kanske det är meningen att det inte ska vara så enkelt och konkret.. Och vad är min mening med det..

 

ja det kanske man kan undra haha ja eller inte dock..

kanske jag förmedlar nåt till mig själv eller andra i allmänhet.. Eller så gör jag ej det..

 

kanske är det meingen att det inte ska vara så enkelt, medvetet eller omedveten.. kanske jag har nån mening med att man inte ska förstå allt, utan att hm vad menar hon den där, är det meningen då..

 

Är kanske med mening att inte skriva som andra.. Mening att inte få begrepp om mig helt.. Och de som läser min blogg måste väl ha varit förvirrad nån gång eller många gånger haha och är det min mening..

 

 Ja annars om ni inte har blivit det,så blir det ett förvirrat dilemma för mig.. Ja det är kanske oxå meningen..

Alla konstiga saker som jag skriver, sen om tankar, mina analyseringar, värderingar, shit, saker jag skriver om oss människan, samhället, finns det en mening i det..

 

 Och att se saker från olika vinklar och byttor haha.. Mina meningar och icke meningar hm ja de kanske ska hängas upp på krokar.. Tror det finns mening med allt..

 

Analys hit och dit,djupdykning med eller utan dykglasögon..ja det är kanske min mening.. Att lära mig om mig själv och andra, att inte stanna upp och bli förblindad, att kunna se saker och människor från olika vinklar, inte bli förblindad av andra, samhället..

 

ja vad var meningen med detta egentligen :) Från min synvinkel så var detta meningen..


Av anette - 18 februari 2012 07:58

       



Läxorna , så jag vet vad jag ska göra idag :).. Men ska njuta av denna morgon nån timme till.. Kaffe har jag brevid så klart, och myskläderna på..

 

Sen blir det cykling en stund och lite gympa.. Sittups oxå blir oxå, men inga armhävningar haha det fixar jag inte riktigt, kommer inte upp.. Jag e väl för klen :) eller så har jag inte fått all styrka tillbaka i mina armar och axel.. men så klart, träning träning-

 

Ja sen fortsätta på en av läxorna ( pust) .. Håller på med en brukarbeskrivning.. Som jag ska skriva hur denna person funkar i allt när det gäller fysiskt, psykiskt och socialt..

 

Som oxå då har stora svårigheter i sin dagliga livsföring.. Oj oj ja sen skriva om dens styrka i dens svårigheter,Och hur personen är delaktig i sina rutiner och alla dagliga moment..

 

Om och hur mycket personen förstår, ja allt med kommunikation, vad finns det för hinder, och vad kan man då göra för personen, gäller i hemmet, daglig verksamhet och ute i samhället..

 

Hur personen förstår med handledning när man jobbar tillsammans med den, är och hur mycket egen delaktighet finns,kan personen samarbeta, och hur mycket, och när..

 

Hm ja detta är bara lite av vad som ska finnas i denna läxa haha  ja och sen ska det finnas med värderingar, olika vinkar och allt annat..

 

Ja och all bakrundshistoria om personen ska oxå med i detta, vad för slags hjälpmedel har personen, hur mycket självbestämmande finns, och ja sen alla dessa rum :) när det gäller tid, kvantitet, kvalite med mera..

 

Så jag undrar bara hjäääääääääälp haha .. Så har mycket kvar på denna och hur många sidor kommer det att bli egentligen av detta!! ja det ska bli intressant..

 

Inte bara till att skriva heller, har svårt att formulera mig, så kommer att stanna upp en del, för att analysera och se från olika vinklar och byttor, ja en del krokar..

 

Och tur att morgondagen finns :).. Fortsätta då , sen har jag en jääävel som måste göras inom närmsta, ja och efter det så kommer en större fyyy fan och om den berättar jag om imorg..

 

Pratat med läraren så får mer tid på mig med den :) det var ju bra det..

 

Men ändå... Fan vad roligt jag har :)

 

Hasta la..

 

Dagens:

 

Hinns det så kanske jag återkommer senare, men det vet man inte..

 

Var och en ska ha rätt till sitt eget liv och sin egen kropp, rätt till frihet att göra sina livsval och rätt att inte förtryckas...

 

 

 

 

Av anette - 16 februari 2012 20:50

 




Ja det snackar vår ena lärare om varje torsdag haha, ja vi alla är då i förvirringens rum, ja inte fan är det i sinnesrummet :)

 

Finns så jääävla många rum   och rumsuppfattning med mera så man e helt koko i skallen.. Och man ska se det från alla vinklar, med alla dessa krokar och sen har man dem i olika byttor, och hitta kärnan i dem haha..

 

ja herregud, förväntar inte att ni ska förstå... för det gör knappt vi i klassen..

 

Hon lär ut på ett annat och speciellt sätt, och inget fel i det.. Det är ju nyttigt egentligen, som en apelsin kanske hm..

 

Håller på med oklika sorters uppfattningar, ex tidsuppfattning.. Hur viktigt det är för oss alla människor, och hur olika det är för oss..

 

med människor som har en funktionsnedsättning av någon slag, är ju oxå viktigt.. Att kunna stödja och hjälpa dem med det..

 

Tänk själva att vakna på morgonen och inte veta vad jag ska göra, hur länge, och vad ska jag göra sen !! snacka om förvirring hm..

 

Vissa som ex har autism har hjälpmedel som kort och schema och olika sorters tavlor som visar vad som händer under dygnet, även nåt som heter timstock.. Som man kan ställa till dem när de t ex har nån aktivitet, som sen säger till när den är slut..

 

Och det ger ju trygghet och kan hindra oro.. Men människor som har grav utvecklingsstörning t ex är det svårare att kanske ge stöd till det, gäller att fundera ut vad som skulle kunna hjälpa dem att få ett tydligare tidsbegrepp..

 

Och hur kan man hjälpa brukaren/boende med sin vardagliga planering..Vad innebär det för svårigheter att inte kunna planera sitt liv med hjälp av kalendrar, klockor och olika stöd av hjälpmedel..

 

Lämnat in några läxor idag, och har en del läxor kvar, så det blir lite varje dag, rätt mycket faktiskt..

 

Men efter idag så har en del lossnat haha tacka fan för det.. Om man ser det från rätt vinkel :)) så har jag hittat kärnan i alla dess byttor, och sen hänger jag upp dem på krokarna...

 

Ja annars då, minstingen har fått praktik :) så han ska börja efter sportlovet, till sommaren, innan skolan..

 

Haft en mysig kväll här och njutit :) fett det haha.. Ljusen är tända och även döskallen på bordet.. Golven är städade och luktar citron, och ikväll luktar jag vanilj..

 

Lyx är allt som tillhör livet egentligen, både det goda och det dåliga, med mig själv, andra, annat.. Livet det livet haha..

 

Finns ödet?!! Går det att styra!! ändra på!!?? ja vilket jääävla dilemma haha.. är väl bara att haka på och köra sitt eget race..

 

 

Tänka rätt, handla rätt, prata rätt, klä sig rätt, se ut rätt, leva rätt och bla bla bla.. Fyyyy vad hemskt...Blääääää

 

Ja enligt vem åter !!??  Dessa jävla normer och värderingar och annat shit.. Ska man göra nåt , så ska det vara för sig själv, och andra får ta en för den man är eller hur!! annars kan de dra sig i   ja i rööven..

 

Hasta la vista..

 

Dagens:

 

Nu tar jag mitt självbestämmande och min egen delaktighet till att ta en kopp kaffe till :)) Sen om jag hittar kärnan och rätt vinkel så går jag och Zzzzzz om ett tag :)) ja jag e knas , det vet jag så det behövs ingen story om det..

 

 

 

 

 

Ja åter, jag är min egen bitch haha och fyyyyy fan för att vara någon annans..

 

Av anette - 14 februari 2012 21:19

 



Ja då fyller jag år idag Hurra hurra Hurra :).. ja blivit grattad av många, familjen och vänner, även av mina arbetskamrater..

 

Varit iväg med jobbet hela dagen på heldagskonferans :) på st jörgen hotell.. Fick presenter, goa de är och fick sånt som jag gillar.. Ja de känner mig haha så det var nog inte svårt att lista ut tror jag.. Kommer foto på det slutet på inlägget..

 

Så har även varit en intressant och givande dag med jobbet.. Ja sen fick vi gooo mad oxå..

 

Sen mötte jag upp min store son vid södervärn :) skulle med hem och då fick jag ju sällskap på den gula bussen haha..

 

firat lite här nu på kvällen med lite gott och nu blir det lite filmtittande..

 

Hasta la v..

 

Dagens:

 

Att fråga därför att du inget vet, kan ge dig en stund av förlägenhet.
  Att inte veta och inte fråga kan däremot ge dig en livslång plåga.  


   /Japanskt ordspråk

 

 

 

Ja oj oj oj  :) Här är gåvorna.. Fin och stor lykta och sedan sniff sniff haha ja de vet att jag gillar dofter och krämer.

Så roll on, ansiktsmask  jordgubb, hand och nagel kräm, body scrubb, duschcreme, brun utan sol, två burkar lotion oxå i härliga dofter, en parfym..

ja jag är så nöjd så   så det är inte klokt det.. ja då, har testat lite :) och faaan vad jag luktar gott nu haha och brun e jag med.. Sova gott kommer jag verkligen att göra..

 

 

 

 

 

 

Här har jag parkerat de ljuvliga produkterna :) sniff sniff...


Av anette - 13 februari 2012 23:29

 



Och nu god natt :) Börjar bli trött och då är det dags att slänga mig i bingen och snarka lite haha ja vet inte om jag snarkar men sova ska jag göra i alla fall, sen om jag låter hm ja det kan jag ju inte höra :)

 

Klok jag e haha, ja har mina ljusa stunder, inte klokt det..

 

Blir en nice dag imorgon, och det skriver jag om när den dagen börjar ta slut, hinner fan inte innan..

 

God natt alla snälla, och resten ni kan ta och hm sov gott och Zzzzzzz

 

hasta la vista ..

 

Dagens:

 

Imorgon är en ny dag, suprise   .. Och en själv kan påverka den så gott man kan..

 

 

 

 

 

Av anette - 12 februari 2012 23:31

       



Kl är nu 23 43 och kom hem från jobb /tvåan) för en timme sedan.. trött men ändå uppe i varv haha skulle kunna dammsuga nu gäääsp haha..

 

 Tuppajääävelen har lovat att ge mig sovmorgon till 07 :) är ledig men har inte tid att sova hela morgonen..

 

Ärenden med minstingen, sen kommer electikern hit om nu delarna till ugnen har kommit.. Sen lite läxor och annat..

 

Slut i huet idag med :) men har varit en nice dag på jobb.. Ohhh värdesätter tystnaden när jag kommer hem :) Vilken lyx att få uppleva helt tystnad, inte alla som får det..

 

Väldigt intressant här på tvåan :) Tufft är det men väldigt roligt.. det är så mycket nytt fortf tycker jag och lär mig jättemycket, tacksam för det..

 

En del tror för att man jobbar inom LSS så är det likadant på alla boende och att ja då kan man LSS, när det gäller allt :) ja det är roliga de haha

 

Men det är det så klart inte.. Alla människor är ju olika och ja även här :) inom detta.. Egna individer med egna personligheter och rutiner..

 

Tar tid alla lära känna personerna oxå, och att de känner tillit till en.. Speciellt om man jobbar med gravtutvecklingsstörda och utan tal, autism..

 

Så tiden här på tvåan uppskattas och att även jobba på annat ställe, att få känna sig ny, kan vara lite förvirrande haha och tar tid att lära känna personalen oxå..

 

helt nya intryck av allt, funderingar och även tankeställare .. Ja nyttigt känns det verkligen.. Tror många skulle behövt byta jobb lite då och då :) eller i alla fall prova ett tag på ett annat ställe.. Lätt att man fastnar i det trygga och blir kanske stilla ( dock inget fel med det )

 

Men jag känner mig klokare i alla fall :)) För mig känns allt det här med LPA en riktigt fin gåva.. tror man behöver uppdatera sig emellanåt, och få lite variation..

 

Oj då, här sitter jag och babblar :) tänkte ju snacka om lite etiska dilemman från olika vinklar, normer och värderingar haha..

 

Hasta la..

 

Dagens:

 

Lagar och regler är bra, men tycker ofta att socialstyrelsens lagar kan gå och fucka sig någonstanns.. De säger och går emot sig själva lite ofta tycker jag.. Hm Syftar på när det gäller inte bara inom LSS utan även i vården med mera.. Ja och de jävlarna som bestämmer saker och ting.. Vad fan vet de egentligen, ut och jobba i verkligheten istället..

 

 

 

 

 

Av anette - 11 februari 2012 22:12

    



För att det är en jävla tradition eller haha eller hoppas att det kommer en riktig bra låt på alla dessa veckor hm..

 

Ja det var bättre förr :)  Handlar inte om schlager alls längre heller.. Förra veckan gillade jag Dead in april, kommer inte ihåg vad låten heter..

 

ja och idag var nr 6 bäst, enligt mig då.. David något..

 

Ja missade några minuter i början, slutade 18 och hemma lite efter 20.. Min handledare här på tvåan hade långpass idag, och då ändrade jag bara mina tider lite..

 

Hade lite läxor o annat shit med mig, som hon skulle kolla med mig, men nattpersonalen var sjuk så hon jobbar nätterna istället denna helg.

 

Brukar inte sitta där med mina läxor även om det oxå är meningen, tänkte göra det nu där lite i helgen för har väldigt mycket (pust) men personalbrist där så det kan jag glömma..

 

Ja får klämma in lite varje dag nästa v, och kommer att bli sen med något men men ..

 

Trött i huet , varit mycket ljud idag så skönt att komma hem och få lite lugn och ro :)..

 

Imorgon får jag sticka vid 10, börjar 12 och jobbar till 20 30, hemma 22 40 :) ja skönt fan att vara ledig på måndag.. grejer att fixa, ställen att vara på , sen läxor..

 

Ja våren kunde ju kommit haha känner mig lite gnällig.. Sol och värme, och förhoppningsvis blir man både piggare och gladare tjohooo   lääängtar.. (kanske trevligare oxå)

 

Den 12 april är utbildningen slut, och då går jag tillbaka på heltid till mitt fasta heltidsjobb :) oxå kul så klart, märks kanske inte ..

 

Saknar speciellt helgerna där :) och annars oxå så klart.. Därför känns det tungt att jag ska söka annat jobb i närheten..

 

Måste ha ett liv oxå förrutom att sitta på de gula och gröna bussarna.. Det blir nog inte så lätt heller att få en fast tjänst, men bara att kämpa och ringa runt..

 

Pratade med en chef inom LSS igår, men nja nä i regel är det någon som blir lasad som får och bla bla.. Men vi behöver timanställda och sommarvikarier.. Ja visst, men inte fan säger jag upp en fast tjänst för att gå på timmar..

 

Ja det löser sig säkert, det ordnar sig, det säger Timbuktu i alla fall och jag tror honom :)..

 

De som känner mig vet kanske inte att ända sedan jag var liten har jag velat bo på landet :) ja bor i en by nu haha ..

 

Och velat flytta i många år, men ja livet blir inte alltid som man tänkt sig..

 

Kommer ihåg oxå när jag var en liten skit att jag ofta hängde runt på en bonnagård, närheten där vi bodde :) Ja mockade skit och såna grejer :) men det gillade jag haha..

 

Tror morsan kom och hämtade mig nån gång, för jag hade varit där i flera timmar i rad, tja nog hela dagen..

 

Blev oxå fotograferad med djuren där, med kanin i famnen och när jag satt på en häst som sedan visades på utställningar..

 

Kommer ihåg två hästar, Sotina och Stjärna.. Stjärna var en vacker svart häst som jag tyckte om.. En dag gick jag in i hamocken och pratade med honom , när jag sedan bockade mig ner och skulle gå så nafsade han mig i ryggen..

 

Chockad blev jag, han var ju snäll så varför gjorde han det.. hade tjock vinterjacka och kraftig tröja, men jag fick märken.. Vågade inte berätta för morsan.. Ja sen fick hon, men vet inte när jag berättade ..

 

Fick reda på sen att Stjärna var sjuk och dog en kort tid efter..

 

Nä nu orkar jag inte babbla mer..

 

Hasta la..

 

Dagens:

 

Ingen har valt sitt öde.

Därför kräver ödet att vi alltid skall vara redo"

(Arabiskt ordspråk)

 

När man haft riktigt bråttom måste man stanna upp och vänta på sin själ"


- ett kinesiskt ordspråk


Den som aldrig begår dårskaper
är inte så förnuftig som han tror
 
Francois de la Rochefoucauld


Den farligaste av våra fördomar
är tron att vi inte har några
 
Veikko Koskenniemi
 


Vi har fått två öron och bara en tunga
för att vi skall lyssna mer och prata mindre
 
Diogenes
 


Somliga tycker om att förstå det de tror på
Andra föredrar att tro på det de förstår
 
Stanislaw Jerzy Lec
 


Att vara begränsad är ingen styrka,
men det är en styrka att kunna begränsa sig
 
Anonym
 


Det är bättre att fråga och verka dum,
än att inte fråga och förbli dum.
Kineskiskt ordspråk


Äkta generositet är att göra något vänligt mot en person som aldrig kommer att upptäcka det

Frank A. Clark

 

Du blir bara stor om du vågar vara liten.
Okänt ursprung

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Av anette - 10 februari 2012 23:06

 




Varit på kalas ikväll hos min syster, hennes ena son fyller 12 år idag.. Nice det med trevligt sällskap och god mat  ..

 

Skulle vara där 19 och vi blev hämtade ca 17, tar ca en timme och en kvart dit med bil..

 

Så där ja, nu har sonen och jag varit iväg så inlämningen av valet av gymnsium är ivägskickat :) skönt det och han är nöjd oxå..

 

Städat och fixat lite här imorse och ringt en del samtal.. Även ringt och sökt fasta tjänster, får fortsätta nästa vecka.. Ska ringa Höör, Eslöv,Lund och kristianstad oxå..

 

Vaktmästaren har varit här, fixat en sak i köket.. :) Han hann inte komma in i köket förrän han frågade mig hur det går med mina studier *s*

 

Ja några g har han varit här och då har jag suttit med mina böcker och pluggat..

 

Ja vissa saker händer efter planering och vissa saker händer av slumpen, bara till att göra det bästa man kan göra :) Thats life..

 

Lite vårkänsla fick jag idag, när vi vandrade i byn idag :) visst var det kallt men lite solsken och lite fågelkvitter..

 

Ja här jag bor nu slipper jag måsjääävlarna som skriger på tidiga morgnar och på de sena kvällar Tjohoooo..

 

Oj redan 23 30 haha oj, hinner inte med haha.. Ska snart Zzzz nu är jag trött nu är jag trött nu är jag trött... Neeeej inte alls men jag måste vara trött :) ja enligt mig själv, tuppajääävelen kommer imorgon igen och blir aldrig av med fanskapet, undrar varför!..

 

 

Men dra täcket över mig ska jag göra om en stund ändå, blir musik i öronen och sen så snark snark ..

 

Hasta la v..

 

Dagens:

 

Leva efter sina egna värderingar och normer e fan så mycket viktigare än att leva efter andras :) För vem är man annars! då?...

 

 

 

 

 

 

Ovido - Quiz & Flashcards