Direktlänk till inlägg 5 oktober 2011

Onsdag åter.. Logiskt och klokt kanske att det är det typ :))..

Av anette - 5 oktober 2011 21:39

 



Läget och såna grejer?!.. Rockar livet fett?!.. ha ha .. Rockar det fett här?.. Hm bara jag som vet.

 

ja ja   alla fall, om jag ska sammanfatta dagen ( inte allt )..

 

Jobbat på tvåan idag :) roligt det.. Skola imorgon, och då ska vi vara i skolan, och inte i lokalen på Lindgården..

 

ja snart är denna kursen oxå slut, och då ska vi börja med omvårdnadskursen..

 

 Ska oxå även då gå brevid en hel dag med DSS som vi har på jobb, det ska bli jätteskoj.. Intressant med, att följa med en sjuksköterska en hel dag..

 

Hunnit med en hel del sen när jag kom hem på efterm.. Skulle kunna tro att jag har haft fast en motor i arslet, ja det har jag kanske haft, bara jag som vet ju :)..

 

Städat och fixat, har jäklar oxå haft en nål i handen hm.. Eller menar hållt en nål, inte kört en nål i handen ha ha.. you vet vad i menar, lite svensk eng eller?.. Tolkningsfråga.. Är jag suddig eller?! är jag i skuggan eller i dimman ha ha..

 

ja sytt lite idag, det var en upplevelse som jag aldrig kommer att glömma oj oj  shit..

 

jag är nykter, i fall ni undrar.. jag är så här.. Ni som inte känner mig ha ha.. På gott eller ont eller både..

 

Igår som jag skrev så läste jag mycket om kriminella gäng, tonåringar och lite av varje.. Hade inget med läxor eller skola att göra.. ( en hobby) ha ha nej skoja..

 

Finns olika anledningar till det, som b la att se från olika sidor, att förstå, att se människan i dess helhet .. Sen kanske man inte förtår allt så klart..men tycker det är intressant i alla fall..

 

Idag har jag skrivit och läst lite som ingår med sklola och läxor. Nästa vecka har vi redovisning, jag och en till har ju Insatser för barn och ungdomar i svårigheter..

 

Så skissat lite ikväll, varit inne på nätet och hittade intressanta saker, eller ja min klasskamrat hittade sidan :) men vi båda ska ha där ifrån..

 

handlar b la om detta ( en liten del)..

 

Plattform ( malmö) Heter sidan och ingår och handlar om en hel del..

 

Stöd till tonåringar och föräldrar

 

Samtalsstöd för unga och föräldrar

Familjeteamet på Plattform Malmö är en samtalsmottagning dit ungdomar eller deras föräldrar kan vända sig, med stora och små bekymmer. Det kan till exempel handla om hur det fungerar i familjen, om skolan eller om relationer med kompisar.

 

Utgångspunkten är att människor är experter på sina egna liv, men att man ibland kan behöva hjälp med att bena ut sin situation. Samtalen är lösningsfokuserade och leds av socionomer. Det handlar ofta om att pröva nya vägar och om att ta små steg i rätt riktning.

 

Till familjeteamet kan man komma enskilt på samtal, eller hela familjen tillsammans. Det förs inga journaler eller register. Behandlingen är kostnadsfri och inom två veckor efter det att ni sökt kontakt ska samtalen ha kommit igång.

 

Arbete mot droger
 

Arbete mot droger riktar sig till ungdomar och deras nätverk. Unga, föräldrar, kompisar eller andra som är oroliga över sin egen eller någon annans alkohol- eller drogvanor kan höra av sig för råd och vägledning. Man kan ta kontakt anonymt.

 

På Plattform Malmö finns fler tidiga insatser för ungdomar mellan 12 och 21 år.



Socialarbetare för ungdomar

Socialarbetare för ungdomar arbetar förebyggande med ungdomar under 18 år som befinner sig i riskzonen för kriminalitet eller annat beteende som hindrar en positiv utveckling.

 

Målsättningen är också att motverka nyrekrytering av ungdomskriminalitet.

Socialarbetare för ungdomar jobbar uppsökande i ungdomars närmiljö och finns till hands på stan de flesta vardagskvällar, nätter och helger och vid olika sarrangemang som riktar sig till unga.


 ja detta är bara en liten del om vad det finns för nåt på plattform i malmö..

 

Så jag har att läsa i alla fall och sen sammanställa och så.. men det är intressant..

 

Många människor vet heller inte vad det egentligen finns för stöd och råd att få..

 

nä nu ska jag hm kanske dricka upp kaffet Gäääsp.. ja kaffet bider inte poo mig.. ha ha koffeinintaget spelar ingen roll för mig, när det gäller sömnen..

 

kan ha druckit 2 kannor på kvällen och somnar fort och gott, eller så har jag knappt druckit kaffe och kan inte alls Zzzzzzzzzzzzzz....

 

 

hasta la vista..

 

Dagens:

 

Du kan komma nära , det är ok.. men kom inte närmare..

 

God natt Lena :) Ringer imorg på rasten..

 

 


 

 
 
Ingen bild

Lena

6 oktober 2011 06:36

Hej!
Läste din text nu på morgonen.
Jag sken upp när jag läste de sista God natt Lena.
Tänk vad några få ord kan betyda.
Nästa tanke som dök upp var " ingen Nalle Phu " fy vad ja är ego. Att du bara tänker på mig betyder jätte mycket.
Kram

anette

6 oktober 2011 18:19

Hej lena :) ja vi har snackats vid innan, så vi ses imorgon.. Ska bli kul att träffa dig.. Fixar bullar, och klart går ut med koki :)..
Ja några ord kan man bli glad åt :) behövs inte mycket ibland.. ha ha din puh, Ego e du inte, förstår inte bara varför puh e så, ja vad e han söt kanske, eller snäll.. ja jag har ju mina skumma bilder och döskallar ha ha kanske inte många som förstår det.. men tur att smaken e olika:) Så kanske han dyker upp senare.. Kram

 
pärle

pärle

6 oktober 2011 11:33

Håller med Lena,
att ett litet ord kan betyda väldigt mycket,
kanske mer än vad "ordsägare" kan tro..
(Det kan tyvärr vara på ont också,
men det behöver vi inte tänka på nu..*s*)

Du får ha en fin dag min fina dotter..
(Du och Lena får ha en fin dag i morgon)
kram mor din..

http://perlemorsan.bloggplatsen.se

anette

6 oktober 2011 18:21

Hej mor.. :) Hoppas du haft en fin höstdag.. ja små ord och tanke betyder mycket, bara man menar vad man säger :).. Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anette - 23 juli 2015 20:45


      Detta fina armband har brorsans minsta dotter gjort till mig idag 😄 hon och hennes ena syster var här hemma hos mig ett par timmar och Emil (the dog)   Känner mig inte så snackig 😁 ska se äventyrs film nu med ☕&...

Av anette - 19 juli 2015 21:21


  Ja just du 😗 eller ni!   Varit hyfsad lugn söndag, annars full action hela helgen. Nu får jag inte glömma att jobba imorgon 😐 inte van att ha så här många veckors semester,men det har varit riktigt härligt men redo för jobb n...

Av anette - 17 juli 2015 10:16


    Kiss i öronen 😗 sola och dricka ☕️ får passa på medan solen är här. Sedan ska jag iväg.   Har knappt varit här på nåt år, ska bli mer aktiv haha kanske inte skriver varje dag men när jag har tid och lust. Tror inte m...

Av anette - 16 juli 2015 22:41

    Är jag analyserad än haha helt ok 👍😄     Nu slöar jag i soffan med en jävla huevärk :( fått det varje kväll nu i nån vecka eller två, alltid efter 21 hm!?   Hälsat på min kära mor ikväll ❤️ med minstin...

Av anette - 16 juli 2015 18:41


    Ja vad menar jag med det hm 😏 naken utan kläder?' Eller naken offentlig på nätet, som på Facebook och här innan på min blogg här? Naken utan mina kläder just nu, usch fy fan tvi vale 😦 gått upp en del i vikt sedan förra året ...

Ovido - Quiz & Flashcards