Direktlänk till inlägg 25 september 2011

Dags för söndagsmys kanske :)..

Av anette - 25 september 2011 18:55

 


Vaknade nu 18 30, sovit kanske i en och en halv timme...

 

Ingen feber idag tjohooo och mycket bättre i lungorna och i revbenen...

 

Vilat mycket, och fortf slut, så kan ju inte säga att det har hänt så mycket här ha ha..

 

Fick ett samtal innan i dag från en arbetskamrat ( K ) som bara ville höra hur det var med mig, snällt av henne :).

 

Tittade på tv 3 innan idag, då var det reklam om ett program som snart ska komma, och såg min gamla arbetskamrat i tv rutan.

 

 Hon ska vara med i det programmet verkar det som, börjar nu den 6 okt.. handlar om par som inte kan få barn :(  väldigt sorgsligt för många och kanske orättvist..

 

Ja då fyller minstingen år imorgon ( 16) Hurra..  Oj oj 16 år, tyckte inte det var så länge sedan hm.. Men det var det nog..

 

Ja och den store blir 21 i mars oj oj, inte klokt det :).. Ja och jag blir hm ha ha 40 år, och det är jävlar inte klokt för fan..

 

men å andra sidan är jag en väldigt ung mamma, och det är inte heller riktigt klokt :)

 

Nä mycket som inte är riktigt klokt tycker jag :) ..

 

Nåt som jag tycker är klokt och som jag gillar är något som jag hittat på nätet i dag när jag läste och försökte vara klok e detta.

 

 

 

10 gyllene regler

FÖR ETT NYTT SÄTT
ATT LEVA

 

Reglerna är formulerade av Walter Kempler.

1. BE OM DET DU VILL HA

Vad vill du ha? Be om det. Det är generöst att begära, inte själviskt. Hur ska andra människor veta vad du behöver, om du inte talar om det?

 

2. TALA OM DIG SJÄLV

Lär dig säga "jag". "Jag behöver få möjlighet att vara ensam ett tag" istället för "Du ger mig aldrig chansen...". Det är den andres sak att tala för sig själv, du behöver inte ansvara för honom. Däremot ska du ta ansvar för dig själv och uttrycka dina egna känslor.

 

3. NÄR DU INTE FÅR SOM DU ÖNSKAR,
    TALA GENAST OM VAD DU KÄNNER

Barn brukar kunna visa den besvikelse eller vrede de känner. När vreden är uttömd går de heller inte omkring och känner långvarigt agg. Avsluta situationen, töm ut känslorna, så slipper du tjurigheten eller de "sårade känslorna".

 

4. GE FULLSTÄNDIGA MEDDELANDEN, INTE HALVA

"Jag hatar dig" är inte ett fullständigt budskap. Men "Just nu hatar jag dig och jag är rädd för att säga det högt eftersom vi kan bli ovänner" är ett helt meddelande. ett avslutat budskap leder ofta till ny insikt i problemet och ytterligare kommunikation. Ett avslutat budskap, är ofta början till ert samtal. Den uttryckta ilskan kanske gör dig mindre "blind".

 

5. VÄGRA GE DET DU INTE KAN ELLER VILL GE

Att låtsas känslor du inte har eller visa uppmärksamhet du inte känner gör inte andra människor lyckliga, för samtidigt föraktar du dem eller är arg över att behöva göra saker du egentligen inte vill.

 

6. URSÄKTA DIG INTE - BE INTE OM FÖRLÅTELSE

"Jag kunde inte" eller "Jag hann inte" är alltid lögn. Du hann inte därför att du bedömde något annat som viktigare. Du är kanske ledsen att du i en viss situation handlat på ett sätt som gjort någon ledsen. Uttryck den ledsnad du känner över det, om du verkligen är ledsen. Uttryck känslorna för din egen skull och inte som en ursäkt.

 

7. FÖRKLARA INTE

Förklaringar har ofta funktionen av "betalt-kvitterat". "Det var därför att... så du ser att jag inte kunde rå för det - så gråt inte, visa inte några känslor som kan göra mig illa till mods". Du kan förklara saker om du gör det för att dela med dig av din erfarenhet till någon, men inte som prestationer som ska betalas med "förlåtelse".

 

8. GE INTE FÖRLÅTELSE

Förlåtelse är ingen ersättning för känsloreaktioner. Vi kan acceptera vad som hänt. Men det är inte detsamma som "förlåtelse", något den andre kan be om eller kräva och som vi kan ge.

 

9. MANIPULERA INTE OCH LÅT DIG INTE MANIPULERAS

Uttryck vad du känner för att befria dig själv från känslan, inte för att tvinga fram skam eller medlidande hos andra. Då manipulerar du dem. Gör det inte heller för att få en motprestation i form av känslor eller förändring av situationen. Gör det enbart för din egen skull. Låt heller inte någon annan manipulera dig. Vägrar du medverka på känsloutpressning eller annat slag av manipulation, slår den andre slag i luften.

 

10. HA INTE DÅLIGT SAMVETE

Din livsuppgift är inte att hålla någon annan ständigt lycklig, så ha inte dåligt samvete. Om du visar vem du är och den andre visar vem han eller hon är, blir ni snart medvetna om ifall ni kan fungera tillsammans. Försök inte ta ansvar från den andre, det är enbart förmyndarmentalitet. Gör detta för dig själv - som ett sätt att leva.

 
 
 
 
Hasta la vista och ha en fet söndagskväll :))......
 
 
ja och dagens var precis här ovanför.....
 
 
 
 
 
 
 
 
  Kramar till dig Lena..
 
Kommer att gå jättebra imorgon... Om du har svårt att somna i natt, så kan du dra allas genomförande planer i huet:) så lovar jag att du somnar snabbt.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
pärle

pärle

25 september 2011 19:49

Skönt att du mår bättre..
Trist med ofrivillig barnlöshet.
Ja livet kan ibland ses som orättvist
beroende på hur man ser det..
kram o krya på dig..//mor..

http://perlemorsan.bloggplatsen.se

anette

25 september 2011 20:19

:) ja skönt att känna sig som en människa igen, hur det nu e tänkt att kännas ha ha..
Kram o hasta..

 
Ingen bild

Lena

25 september 2011 19:53

Hej!
Skönt att du är på bättringsväg.
Vad är det för djur du har hittat?
Och föresten vad då 40 du är ju bara 28.
Tack för Nalle Phu och att du tänker på mig. Kram

anette

25 september 2011 20:22

hej hej.. Ja det e skönt att det är bättre tack.
ja du, det lilla djuret ha ha .. Det ska vara en hund :)) men vet i fan vad det e för en ras..
Tycker det liknar lite hund, lite råtta, lite flodhäst.. Skulle vilja veta vad det är för ras, men hittade bara bilden, och stod bara hund..

Just det :) är ju fortf 28, då kanske jag blir 29 :)

Kramar och vi hörs och ses..

 
Viktkamp

Viktkamp

25 september 2011 21:57

krya på dig, jag har med blivit förkyld =(

http://viktkamp.webblogg.se

 
Margona

Margona

25 september 2011 21:57

Heej :) Alltid kul att nån tittar in o säger hej :)
Ja de är en underbar låt, underbar text.
Ha en fin kväll du å.

http://annamargona.bloggplatsen.se

 
pärle

pärle

25 september 2011 22:10

God natt..
Djuret är väl ett "nakenmarsvin" eller?..
kram mor..

http://perlemorsan.bloggplatsen.se

anette

25 september 2011 22:26

Natti natt..
Det stod att det var en hund ha ha.. Aldrig sett nåt liknande hm.. Försökt kolla på nätet men hittar inte.. Jo visst är det en dog :))
kram o hasta..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anette - 23 juli 2015 20:45


      Detta fina armband har brorsans minsta dotter gjort till mig idag 😄 hon och hennes ena syster var här hemma hos mig ett par timmar och Emil (the dog)   Känner mig inte så snackig 😁 ska se äventyrs film nu med ☕&...

Av anette - 19 juli 2015 21:21


  Ja just du 😗 eller ni!   Varit hyfsad lugn söndag, annars full action hela helgen. Nu får jag inte glömma att jobba imorgon 😐 inte van att ha så här många veckors semester,men det har varit riktigt härligt men redo för jobb n...

Av anette - 17 juli 2015 10:16


    Kiss i öronen 😗 sola och dricka ☕️ får passa på medan solen är här. Sedan ska jag iväg.   Har knappt varit här på nåt år, ska bli mer aktiv haha kanske inte skriver varje dag men när jag har tid och lust. Tror inte m...

Av anette - 16 juli 2015 22:41

    Är jag analyserad än haha helt ok 👍😄     Nu slöar jag i soffan med en jävla huevärk :( fått det varje kväll nu i nån vecka eller två, alltid efter 21 hm!?   Hälsat på min kära mor ikväll ❤️ med minstin...

Av anette - 16 juli 2015 18:41


    Ja vad menar jag med det hm 😏 naken utan kläder?' Eller naken offentlig på nätet, som på Facebook och här innan på min blogg här? Naken utan mina kläder just nu, usch fy fan tvi vale 😦 gått upp en del i vikt sedan förra året ...

Ovido - Quiz & Flashcards